e°CABIN™

VÄRLDENS MEST AVANCERADE KRYOKABIN

VÄRLDENS MEST AVANCERADE KRYOKABIN

NORDISK DESIGN OCH TILLVERKNING

En revolutionerande och omfattande kryoterapi enhet.

e°CABIN™ är en nästa generations helautomatiska kryoterapienhet med en patenterad teknologi som revolutionerar hela kryoterapimarknaden. e°CABIN™ är elektriskt driven, så utmaningarna som orsakas av kryogena gaser är nu i det förflutna. Enhetens driftskostnader är minimala. Den smarta mjukvaruenheten säkerställer alltid säker och effektiv behandling.

Fördelen med e°CABIN™ är den enkla hanteringen, den snabba behandlingssessionen och dess effektivitet. Världens första smarta kryoterapikabin använder sex sensorer för att mäta behandlingsförloppet från hudens yttemperatur. Denna patenterade teknologi säkerställer bästa möjliga resultat i varje behandlingstillfälle, trots individuella skillnader hos människor.

Kryokabin med flytande kväve
vs.
CTN e°CABIN™

e°CABIN™

Resultat för kvävekabin

Hudtemperaturen hos försökspersonerna mättes före och efter behandlingen. Behandlingstiden i båda kabinerna var 3 minuter.

Värmekamerabilderna visar tydligt minskningen av hudens yttemperatur orsakad av kvävekabinen och den elektriska e°CABIN™. e°CABIN™-resultatet blir jämnare och en jämnare kylning av hudytan har även uppnåtts i överkroppen.

*Testerna genomfördes i samarbete med Aalto-universitetet i Helsingfors.

e-cabin

Avsett syfte och teknisk drift

CTN e°CABIN™ använder patenterad teknik och behandlingslösningar baserade på elektriskt driven frysteknik kombinerat med ett smart realtidsövervakningssystem. Systemet styrs av interaktiv och smart mjukvara utvecklad av CTN, som automatiskt hanterar behandlingsprocesserna under varje behandlingstillfälle. e°CABIN™ kräver ingen professionell installation eller någon speciell infrastruktur.

e°CABIN™ är den första enheten på marknaden som arbetar med regelbunden elförsörjning. Enheten har en kliniskt bevisad prestanda av högsta kvalitet jämfört med andra kryoterapiapparater och koncept på marknaden.

e°CABIN™ är den första enheten på marknaden som använder sig utav vanlig elförsörjning. Enheten har en kliniskt bevisad prestanda av högsta kvalitet jämfört med andra kryoterapiapparater och koncept på marknaden.

EN KOMPLETT LÖSNING

Vi erbjuder ditt företag en komplett lösning när du köper din CTN Cryocabin av oss.
Vi levererar och installerar din utrustning och utöver detta har vi fått hjälp av vår egen inredningsdesigner för att förse dig med ett komplett paket med material för att skapa det rymliga rum som behövs för den sanna Cryocabin-upplevelsen. Väggar, Roll-ups, golv, pallar mm.
Detta tillsammans med tryckta informationsfoldrar för att ge dina kunder förstklassig information.

Allt ingår i priset och hjälper ditt företag att komma igång och öka försäljningen, direkt.

e°CABIN är lätt att använda

 • Behandlingstillfällen är helt automatiserade.
 • De interna sensorerna övervakar hudens yttemperatur.
 • Fläktarna stannar automatiskt när måltemperaturen har uppnåtts.
 • Ljudvägledning och den grafiska displayen indikerar behandlingens steg för kunden.
 • Du kan lyssna på musik och se sceniska videor under behandlingen som gör sessionen trevlig och meditativ.

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

Maximal strömförbrukning:2,5Kva / 3500W
Strömförsörjning:220V / 60Hz / 16A
Användargränssnitt och bildskärm:24-tum 4K UHD touchscreen (2160p, 3840 × 2160 pixlar)
Mediamonitorer:2 x 27” och 1 x 34” curved 16:9 monitors
Behandlingsmeny:Mild, Standard och Intensive
Lift:Linak elektrisk mekanisk lift
Enhetens mått:Bredd: 1660mm Djup: 870mm Höjd: 2400mm
Transportlådans mått:Bredd: 1860mm Djup: 1070 Höjd: 2100mm
Nettovikt:650kg
Bruttovikt:720kg
Färger:White, Granite grey

Smart teknik för säkra behandlingar

Under en helkroppsbehandlingssession använder e°CABIN  sex sensorer för att övervaka hudens yttemperatur i realtid och styra nedkylningsprocessen enligt erhållen data.

När den inställda måltemperaturen för huden har uppnåtts, bibehåller enheten denna yttemperatur för huden i ytterligare 30 sekunder. Enheten avger en ljudvarning när behandlingssessionen avslutas, varefter dörren kan öppnas och hissen sänks.

Effekter & behandling

CTN e°CABIN™

ÖKAR ENERGINIVÅER

De extremt låga temperaturerna i en kryoterapikabin för hela kroppen ger en fantastisk fysiologisk respons i kroppen. För att hålla en medeltemperatur genomgår nervsystemet en process som kallas vasokonstriktion – sammandragning av artärer och blodkärl. Detta minskar inflammation och mer blod stannar i kroppens kärna. Det extra syresatta blodet skickas sedan runt i kroppen och ökar energin.

ÖKAD PRESTANDA

Kryoterapi för hela kroppen verkar på muskel- och kardiovaskulär nivå, och när den appliceras före intensiv träning ökar den fysisk prestation och motståndskraft. Blodflödet ökar, naturliga enzymer, näringsämnen och hormoner frigörs vilket gör att idrottaren kan uppnå större kraft, högre hastighet och större motståndskraft mot trötthet.

ÅTERHÄMTNING EFTER TRÄNING

Eftersom kryoterapi för hela kroppen hjälper till att minska inflammation, minskar smärtan och kroppen kan bättre läka sig själv och främja muskelåterhämtning. Till skillnad från isbad kan du också återuppta träningen direkt efter en kryoterapisession.

REHABILITERING

Förutom att förebygga skador, hjälper WBC också till med återhämtning och minskar återhämtningstiden avsevärt genom att hjälpa till att minska inflammation. Likaså minskar det smärta och ökar muskelns förmåga att regenerera.

 • Påskyndar återhämtningen efter skador och operation
 • Lindrar kronisk smärta och ledinflammation
 • Minskar svullnad och ödem
 • Påskyndar muskelåterhämtning
 • Minskar mjölksyror
 • Ökar rörligheten
 • Accelererar ämnesomsättningen
 • Förbättrar sömnkvaliteten
 • Förbättrar det allmänna välbefinnandet

Helkroppskryoterapi (WBC) innebär kort exponering för lufttemperaturer under -100°C. Detta aktiverar kroppens naturliga läkningsförmåga och frigör olika hormoner och enzymer i processen.

Historien om helkroppskryoterapi (WBC) härstammar från Japan 1978 när Dr Yamaguchi började använda kortvariga frysbehandlingar på sina patienters hud för att behandla reumatoid artrit i smärtlindringssyfte. Samma princip användes sedan i Europa där ”Cryocabins” utvecklades för att behandla hela kroppen mer effektivt.